Strudel de caise

Printeaza

Strudel de caise din: faina, unt, zahar pudra, galbenusuri, zahar vanilinat, sare, caise, oua, coniac, coaja de lamaie, zahar praf.

Ingrediente:Strudel_de_caise

aluat:

  • 300 g faina
  • 200 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingurita zahar vaniliat
  • sare

umplutura:

  • 100 g unt
  • 500 g caise
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 100 ml coniac sau rom
  • coaja de la 1 lamaie
  • 1 ou pentru uns pe deasupra
  • 1 lingura zahar praf
  • 1 lingura unt pentru uns tava

 

Mod de preparare:

Frecaţi untul cu zahărul până se formează o spumă, apoi adăugaţi pe rând gălbenuşurile. Omo­genizaţi şi adăugaţi albuşurile bătute spumă. Intindeţi o foaie de aluat cu grosimea de 3mm. Pe jumătate din foaie întindeţi compoziţia pentru umplutură.

Peste ea puneţi caisele tăiate în cubuleţe şi înmuiate câteva ore în coniac sau rom. Peste caise puneţi coaja de lămâie tăiată cât mai fin şi deasupra întoarceţi celaltă jumătate de foaie de alluat. Apăsaţi aluatul ca să se lipească bine şi să nu iasă umplutură.

Ungeţi ştrudelul cu ou deasupra şi coaceţi-l la foc potrivit, în tavă unsă.

Strudel de caise

Strudel_de_caise

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.