Strudel cu visine si sos

Printeaza

Strudel cu visine si sos din: faina, zahar, ulei, ou, unt, visine, alune, pesmet, coniac, scortisoara, lamaie, amidon.

Ingrediente:Strudel_cu_visine_si_sos

Pentru aluat:

  • 200 g făină
  • 2 linguriţe zahăr tos
  • 1 linguriţă ulei
  • 1 ou
  • 100 ml apă rece
  • unt pentru uns tava
  • 1 lingură făină pentru tava

Pentru umplutură:

  • 500 g vişine fără sâmburi
  • 50 g alune măcinate
  • 3 linguri pesmet fin
  • 75 g unt moale

Pentru sosul de visine:

  • 500 ml apă  
  • 100 g zahăr
  • 100 g vişine
  • coaja rasă a unei lămâi
  • 2 linguriţe suc de lămâie
  • 1 baton de scorţişoară
  • 1 linguriţă coniac

Pentru sosul de vanilie:

  • 100 g zahăr tos
  • 1 lingură amidon
  • 240 ml apă
  • 25 g unt
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie
  • un praf de sare

 

Mod de preparare:

Se pune făina într-un vas, i se face un lăcaş la mijloc şi acolo se pun zahărul, uleiul şi oul. Se amestecă cu mâna şi apoi se pune apa, puţin câte puţin.

Aluatul moale şi uşor lipicios se lasă 30 de minute să se odihnească. Umplutura se face rapid prin amestecarea ingredientelor.

Se întinde aluatul foarte subţire pe masa uşor înfăinată. Pe o faţă de masă de bumbac, întinsă, se presară făină şi se pune aluatul, tăind marginile neregulate. Se unge aluatul cu unt topit şi se pune umplutura.

Folosind faţa de masă, se rulează aluatul şi tubul obţinut se aşază într-o tavă de copt. Se unge din nou cu unt topit şi se dă la cuptor 30-40 minute. Între timp se fac sosurile din ingredientele respective.

Ştrudelul se serveşte impreună cu cele două sosuri.

Strudel cu visine si sos

Strudel_cu_visine_si_sos

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • https://www restaurantedelux ro/strudel-cu-visine-si-sos html

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.