Ştrudel cu mere si scortisoara

Printeaza

O reteta gustoasa de strudel cu: mere, faina, ulei, zeama de lamaie, rom, stafide, scortisoara, zahar vanilat, zahar, unt, pesmet, zahar pudra.

Ingrediente aluat:Ştrudel cu mere si scortisoara

  • 200 g făină
  • două linguri de ulei

Ingrediente umplutură:

  • 1.5kg mere
  • zeamă de lămâie
  • două-trei linguri de rom
  • două-trei linguri de stafide
  • scorţişoară
  • zahăr vanilat
  • 120 g zahăr
  • 80 g unt
  • 120 g pesmet
  • ulei pentru uns
  • făină
  • 100 g unt topit
  • zahăr pudră

Mod de preparare:

Se frământă un aluat din făină, ulei şi 120 ml apă. Se mode­lează în formă de bilă şi se aşază într-un vas uns cu ulei, timp de 30 de minute. Se taie aluatul în formă de dreptunghi pe un prosop pudrat cu făină şi apoi se împătureşte.

Merele se taie felii subţiri, se stropesc cu zeamă de lămâie, apoi se adaugă rom, stafide, scorţişoară, zahăr vanilat şi zahăr. Se topeşte untul într-o tigaie şi se sotează pesmetul până devine auriu. Se amestecă bine cu merele.

Se unge aluatul de ştrudel cu unt topit şi se pune umplutura uni­form. Se ridică coca peste umplu­tură, rulandu-se în formă de ştrudel. Se unge cu unt topit şi se coace timp de 40 de minute.

Ştrudel cu mere si scortisoara

Ştrudel cu mere si scortisoara

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.