Strudel cu fructe

Printeaza

Strudel cu fructe din: faina, galbenusuri, sare, apa, otet, unt, branza de vaci, fructe, zahar, ou, pesmet, esenta de vanilie.

Ingrediente:Strudel_cu_fructe

foaie:

  • 250 g faina
  • 2 galbenusuri
  • 1 praf de sare
  • 120 ml apa
  • 1 lingura otet
  • 50 g unt topit

umplutura:

  • 500 g branza de vaci
  • 300 g fructe asortate (mere, caise, piersici, fructe de padure, capsuni)
  • 50 g zahar
  • 1 ou
  • 60 g pesmet
  • esenta de vanilie

 

Mod de preparare:

Se cerne făina, se face o gropiţă la mijloc şi se aşază înăuntru gălbenuş, sare, apă caldă şi oţet. Se frământă un aluat elastic. Se modelează o bilă din aluat şi se acoperă cu o oală încălzită, cu fundul în sus. Se lasă să
se odihnească timp de cca 30 min.

Se prepară umplutura: se amestecă brânza de vaci cu zahăr şi ou. Se adaugă vanilie şi fructele tăiate în bucăţi potrivite.

Pe un prosop textil pudrat cu făină se întinde o foaie dreptunghiulară de aluat. Se unge cu unt topit, apoi se presară pesmet şi se repartizează umplutura. Se pliază marginile de aluat ca în imaginea de mai sus şi se rulează cu ajutorul prosopului.

Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace cca 40 min. în cuptorul încins la 180 °C. Se lasă să se răcească şi se serveşte pudrat cu zahăr vanilat sau scortisoară.

Strudel cu fructe

Strudel_cu_fructe

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.