Strudel cu fructe si frisca

Printeaza

Strudel cu fructe si frisca din: oua, zahar, extract de vanilie, amidon, otet de mere, frisca, zahar pudra, praf întăritor de frişcă, caise, fructe de maracuja.

Strudel_cu_fructe_si_frisca

Ingrediente pentru blat:

  • 6 albuşuri
  • 300 g zahăr
  • 1 plic extract de vanilie
  • 2 linguriţe amidon
  • 1 linguriţă oţet de mere

Ingrediente pentru cremă:

  • 300 ml frişcă
  • 1-2 linguri zahăr pudră
  • 1 plic praf întăritor de frişcă
  • 200 g caise decojite şi golite de sâmburi,
  • 3 fructe de maracuja
  • zahăr pudră

Mod de preparare:

Se bat albuşurile şi şe înglobează treptat zahărul; se adaugă extract de vani­lie şi amidon, iar la final se înglobeza oţetul. Se repartizează compoziţia pe o tavă (35 x 25 cm) tapetată cu hârtie de copt; se coace în cuptorul încins în prea­labil, la 160 °C.

Se scoate tava din cup­tor şi se lasă să se răcorească blatul cca 3 min. Se transferă apoi pe un grătar de prăjituri tapetat cu hâr­tie de copt. Se lasă să se odihnească 3 min. Se bate frişca împreună cu zahărul pudră şi praful întăritor. Se pasează grosier caisele.

Se taie în două fructele de maracuja şi se golesc de miez cu linguriţa. Se ames­tecă pulpa împreună cu ca­isele pasate. Se taie blatul în două; o foaie se unge cu frişcă, se repartizează deasupra fructele şi se acoperă cu a doua foaie. Se pudrează cu zahăr şi se taie felii.

Strudel cu fructe si frisca

Strudel_cu_fructe_si_frisca

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.