Strudel cu flori de salcâm si nuci

Printeaza

Strudel cu flori de salcam si nuci din: aluat foitaj, flori de salcam, unt, cacao, lapte, zahar tos, nuci, scortisoara, ou, zahar si ciocolata.

Ingrediente:Retete_1

  • 1 pachet aluat foitaj
  • 2 boluri pline cu flori de salcam
  • 1 pachet unt (margarina)
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri lapte
  • 1 cana zahar tos
  • 1 cana nuci macinate
  • 1 lingura scortisoara
  • 1 ou
  • zahar pentru uns
  • ciocolata pentru decor

 

Mod de preparare:

Intr-un vas cu pereţi dublii pui la foc domol untul, cacaua, laptele, zahărul, scorţişoara. Adaugi apoi florile de salcâm şi amessteci uşor. La sfârşit pui nuca zdrobită. Vei avea o compoziţie cremoasă, aromată, de la parfumul florilor şi uşor crocantă de la miezul de nucă.

Intinzi puţin cu sucitorul cele 2 foi de foitaj, întinzi uniform pe ele crema şi apoi le rulezi. Crestezi oblic din loc în loc, ungi ştrudelul cu ou bă­tut împreună cu o lingură de lapte, presari deasupra zahăr tos şi dai ştrudelele la cuptorul preîncălzit.

Cand s-a copt (este rumenita) mai ungi o data si lasi sa se raceasca complet. Decorezi cu ciocolata topita. Tai felii, cand strudelul s-a racit.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.