Strudel cu dovleac

Printeaza

Strudel cu dovleac

Strudel cu dovleac

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 250 g faina
  • 40 ml apa minerala
  • 50 g iaurt
  • 2-3 linguri de ulei de masline
  • 20 g unt
  • 1 ou
  • un praf de sare

Pentru umplutura:

  • 500 g dovleac fara coaja
  • un cubulet de unt
  • 10 linguri de zahar
  • un praf de sare
  • 1-2 lingurite de scortisoara
  • 2-3 pliculete de zahar vanilat

 

Mod de preparare:

Se curăţă dovleacul de coajă şi se pune la fiert în apă cu sare. După ce s-a fiert, se scurge de apă şi se zdrobeştte cu blenderul, se pune untul şi see amestecă până capătă consistenţa unui piure. Se lasă apoi să se răcească.

Se pune într-un bol făina, se face o adâncitură şi se adaugă următoarele ingrediente: oul, sarea, uleiul, untul, iaurtul şi apa Se amestecă până se ob­ţine o cocă pufoasă, uşor de modelat. Se lasă câteva minute la frigider, împachetată în folie de plastic.

După ce s-a răcit, piureul de dovleac se amestecă cu zahărul, scorţişoara şi zahărul vanilat. între timp, se dă drumul la cup­tor la o temperatură de 180 °C şi se tapetează tava cu unt şi cu făină.

Se scoate coca de la rece, se întinde cu sucitorul şi se porţionează. Fâşiile de cocă se umplu cu amestecul de dovleac, se rulează şi se lipesc la capete să nu se desfacă. Pentru un aspect plăcut, se ung cu ou bătut şi se bagă la cuptor. După ce s-au scos din cuptor, se lasă să se răcească, apoi se pudrează cu zahăr. Se pot servi cu cremă de iaurt si mirodenii.

Strudel cu dovleac

Strudel cu dovleac.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.