Strudel cu dovleac si scortisoara

Printeaza

Strudel cu dovleac si scortisoara

Strudel cu dovleac si scortisoara

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • 12 linguri de apă caldă
  • un praf de sare
  • dovleac ras
  • zahăr
  • scorţişoară după gust

Mod de preparare:

Se amestecă bine făina cu sare şi apă şi se face un aluat. Se încălzeşte o oală pe foc şi se aşază cu fundul în sus peste cocă. Totul se acop­eră, timp de 30 de minute, cu un prosop de bucătărie pentru a se păstra caldă.

După expirarea timpului se împarte coca în patru părţi şi, cu sucitorul, se întind patru foi subţiri. Separat se curăţă, se spală şi se dă dovleacul pe răzătoarea mare, se potriveşte de zahăr şi scorţişoară, se mai adaugă o lingură de făină şi totul se amestecă bine.

Fiecare foaie de ştrudel se unge cu ulei, se întinde compoziţia de dovleac, se rulează, iar cu vârful cuţitului se fac câteva crestături pentru a se coace bine. Se unge fiecare ştrudel în parte cu ulei.

Se aşază în tava de la aragaz, după ce aceasta a fost, în prealabil, unsă cu ulei şi tapetată cu făină şi se lasă la cuptor până ce acestea devin aurii.

Strudel cu dovleac si scortisoara

Strudel_cu_dovleac_si_scortisoara.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.