Ştrudel cu anghinare si cod sarat

Printeaza

O reteta delicioasa de strudel cu anghinare si cod sarat din: foitaj, anghinare, file de cod sarat, mozzarella, ou, rosii, supa concentrata de legume, usturoi, frunze de busuioc, ulei de masline extravirgin, sare si piper.

Ingrediente:Ştrudel cu anghinare si cod sarat

  • 500 g foitaj
  • 200 g anghinare fiartă
  • 250 g file de cod sărat
  • 100 g mozzarella
  • 1 ou

pentru sos:

  • 100 g roşii (mai mici, dar nu cherry)
  • 200 ml supă concentrată de legume
  • 1 căţel de usturoi
  • 5 frunze de busuioc
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Intinde foitajul pe un şervet de bucătărie şi pune pe el anghinarea fiartă şi tăiată julien, fileurile de cod desărate în apă rece şi mozzarella tăiată cubuleţe. Rulează aluatul în formă de ştrudel, unge-i suprafaţa cu ou bătut şi crestează-l puţin deasupra, în aşa fel încât să nu se desfacă în timpul coacerii.

Incălzeşte cuptorul la 200° C timp de 10 minute, pune ştrudelul în el şi coboară temperatura la 180° C. Coace-l 30 de minute.Pentru prepararea sosului, încinge uleiul într-o tigaie, pune usturoiul, busuiocul şi roşiile zdrobite. Adaugă sare şi piper, după gust, şi diluează cu puţină supă.

Fierbe sosul 10 minute, până cânţi se îngroaşă puţin. Ia tigaia de pe foc şi strecoară sosul prin sită. Pune sos pe fiecare farfurie, aşază peste el câte o felie de ştrudel cald si serveste imediat.

Ştrudel cu anghinare si cod sarat

Ştrudel cu anghinare si cod sarat

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.