Strudel cu ciuperci de toamnă

Printeaza

Strudel cu ciuperci de toamnă din: ciuperci, esalote, unt, ceapa verde, faina, ulei, apa si unt.

Ingrediente:

umplutura:

  • 500 g ciuperci de toamna
  • 2 esalote
  • 3 linguri unt
  • 1 legatura ceapa verde tocata

aluat:

  • 100 g faina
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa calduta
  • 2 linguri de unt topit

 

Mod de preparare:

Se curăţă ciupercile şi se taie bucăţi. Se taie ceapa mărunt, se căleşte în unt. Se adaugă ciupercile, se înăbuşă până se reduce tot lichidul. Se condi­mentează cu ceapa verde tăiată mărunt, sare şi piper. Se lasă să se răcească.

Făina se cerne pe o planşetă, la mijloc se pune uleiul şi sarea; se amestecă adăugând treptat apa şi se frământă. Se lasă să stea o oră, învelit în folie.

Pe un şervet presărat cu făină, se întinde aluatul cu sucitorul, se pune deasupra umplutura de ciuperci şi se rulează cu ajutorul şervetului.

Ştrudelul se aşază pe o tavă unsă, se unge cu unt topit, se dă la cup¬tor şi se coace la 220 °C cca 35 min. Se scoate si se taie felii.

Strudel cu ciuperci de toamnă

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Foarte bun strudelul cu ciuperci

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.