Strudel cu banane si arahide

Printeaza

O reteta delicioasa de studel cu banane si arahide din: aluat de foitaj, banane, unt de arahide, stafide, nuca de cocos, portocala, limeta, pudra de scortisoara, pudra de cuisoare si zahar pudra.

Ingrediente:Strudel cu banane si arahide

  • un pachet aluat de foitaj
  • 4 banane
  • 200 g unt de arahide
  • 30 g stafide
  • douî linguri de nucă de cocos
  • o portocală
  • o limetă
  • un vârf de linguriţă de pudra de scorţişoară
  • un vârf de linguriţă de pudră de cuişoare
  • zahăr pudra

 

Mod de preparare:

Untul de arahide se pune într-un bol împreună cu coaja rasă de portocală şi de limetă, stafidele şi nuca de cocos. Se adaugă pudra de scorţişoară şi pudra de cuişoare, se amestecă şi, dacă această compoziţie este prea tare, se pune treptat sucul de portocală şi de limetă.

Aluatul de foitaj se lasă să se dezgheţe la temperatura camerei ca să nu se rupă foaia, apoi jumătate se crestează cu forma de decorat pentru ştrudele.

Se aşază bananele tăiate pe jumătate din foaie, se pune pe fiecare din amestecul din bol, se unge aluatul în jurul lor cu apă, apoi se acoperă cu aluatul tăiat.

Se presează pe marginile unse, se taie cu un cuţit de jur-împre- jur şi se pun ştrudelele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Se coc la foc mediu spre iute până creşte aluatul şi devine auriu. Se servesc calde sau reci, presărate cu zahăr pudră.

Strudel cu banane si arahide

Strudel cu banane si arahide

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.