Stroganoff de vita

Printeaza

Stroganoff de vita din: file de porc, ciuperci, castraveti murati, unt, ceapa, paste de tomate, mustar, vin, smantana, sare, piper, piure.

Ingrediente:Stroganoff de vita

  • 500 g file de porc
  • 100 g ciuperci proaspete
  • 6 castraveţi cornişon muraţi
  • 20 g unt
  • 2 cepe
  • 3 linguri pastă de tomate
  • 1 lingură de muştar
  • 100 ml vin alb
  • 100 ml smântână
  • sare şi piper negru după gust
  • 400 g piure de cartofi pentru garnitură

 

Mod de preparare:

Tăiaţi carnea julien, cât mai subţire, asezonaţi cu sare şi piper negru şi turnaţi untul topit deasupra. Prăjiţi într-o tigaie încinsă, fără grăsime, până când devine aurie, apoi aşezaţi-o într-o farfurie.

In aceeaşi tigaie, prăjiţi ceapa tăiată în felii. Adăugaţi ciupercile tăiate julien şi, imediat ce prind o culoare aurie, adăugaţi castraveciorii tăiaţi julien. Turnaţi vinul, adăugaţi muştarul şi pasta de tomate.

Aşezaţi din nou carnea în tigaie, apoi puneţi şi smântână. Asezonaţi cu sare şi piper negru. Piureul de cartofi merge foarte bine ca garnitură.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.