Stiuca umpluta la cuptor

Printeaza

O reteta foarte simpla de stiuca umpluta la cuptor cu oua, orez, ceapa, morcov, smantana, cartofi, ulei, patrunjel, usturoi, sare, piper, boia dulce, cimbru si putin busuioc.

Ingrediente:Stiuca umpluta la cuptor

  • 2 ştiuci de 1-1,5 kg pentru a încăpea într-o tavă normală de cuptor
  • 4 ouă
  • 1 pumn de orez
  • 3-4 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 pahar de smântână
  • 4 car­tofi
  • ulei
  • pătrunjel proas­păt
  • usturoi
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • cimbru
  • puţin busuioc

Mod de preparare:

Cureţi ştiucile fără să le tai capul (dacă vrei să ai o masă de mare efect). Apoi scoţi intestine­le şi branhiile, cu grijă, să nu te răneşti. După aceea, scoţi pielea cu mare grijă, să nu se rupă. La cap va fi ceva mai greu, dar, cu puţină străduinţă, atenţie şi răbdare, sigur o să reuşeşti.

Presari apoi sare pe ambele feţe ale pielii şi freci pielea uşor, după care o pui în fri­gider. Pui pe foc o oală cu apă şi, când clocoteşte, pui carnea de ştiucă şi o laşi să dea în câteva clocote. Nu trebuie să fiarbă, ci doar să se desfacă de pe oase.

După ce scoţi oasele, dai carnea prin maşina de tocat. Amesteci carnea tocată cu ouăle, smântână, pătrunjelul tocat mărunt, cimbrul, busu­iocul, sarea şi piperul, cu usturoiul şi cu boiaua dulce (după gust).

Umpli pielea ştiucilor cu acest amestec, şi o coşi cu grijă, să nu se sfâşie. Intr-o tavă, pui ulei, faci un pat din cartofi, ceapă şi morcovi, peste care adaugi apă şi dai la cuptor. Când acestea sunt aproape gata, pui peştele în tavă.

Il laşi să se rumenească circa 10 minute. Scoţi ştiucile din tavă, le aşezi pe platou şi le stropeşti din belşug cu zeamă de lămâie. Ornezi la final platoul cu legumele fierte şi pătrunjel proaspăt.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.