Stiuca umpluta la cuptor (varianta)

Printeaza

O reteta gustoasa de stiuca umpluta, la cuptor din: stiuca, untdelemn, oua, patrunjel, stafide, nuci, ceapa, paine, lapte, sare, piper, smantana si 3 linguri de mustar.

Ingrediente:Stiuca umpluta la cuptor

  • o ştiucă de 1,5 kg
  • o jumătate de ceaşcă de untdelemn
  • două ouă
  • 3 linguri de pătrunjel proaspăt tocat
  • 50 g stafide
  • miezul de la două nuci
  • o ceapă
  • miezul de la o felie de pâine
  • o jumătate de cană de lapte
  • sare şi piper, după gust

pentru sos:

  • o ceaşcă de smântână
  • 3 linguri de muştar

 

Mod de preparare:

Se curăţă peştele ca în reţeta de „ştiucă umplută, fiartă”. Carnea se trece prin maşina de tocat, de 3 ori, împreună cu miezul de pâine (înmuiat înainte în lapte şi stors bine).

Se adaugă în compoziţie unt­delemnul, ouăle, pătrunjelul tocat, stafidele, miezul de nucă măcinat, piper şi sare. Se umple pielea ştiucii, se dă formă de peşte şi se coase. Se pune mai întâi la fiert, 10 minute, la foc mic, apoi se scurge zeama (care se lasă deoparte), se aşază într-un vas termorezistent uns cu untdelemn, se unge şi peştele cu untdelemn şi se dă la cuptor pentru 20 de minute.

Din când în când, se unge cu puţin din zeama în care a fiert peştele. Se serveşte cu un sos foarte simplu, obţinut din smântână şi muştar.

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • stiuca umpluta la cuptor
  • stiuca umpluta video

1 comentariu

  1. Vreau si eu din stiuca asta umpluta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.