Stiucă umplută cu nuci şi garnitură de cartofi natur

Printeaza

Stiucă umplută cu nuci şi garnitură de cartofi natur din: stiuca, franzela, nuci, usturoi, ceapa, oua, sare, piper, zahar, ulei, cartofi, patrunjel, vin.

Ingrediente:Stiucă umplută cu nuci şi garnitură de cartofi natur

  • 1 stiuca de 1,5 kg
  • 2 felii de franzela
  • 120 g nuci macinate
  • 4 catei de usturoi
  • 2 cepe
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • zahar
  • 100 ml ulei
  • 500 g cartofi
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 pahar cu vin

 

Mod de preparare:

Cureţi ştiuca, o speli şi, cu un cuţitaş, scoţi pielea începând de la cap, cu mare atenţie, să nu se perforeze. Carnea o dai prin maşina de tocat cu sită mică, apoi o amesteci bine cu franzela înmuiată în apă şi stoarsă bine, sare, piper, zahăr, ouăle, ceapa tocată şi nuca măcinată.

Cu această compoziţie umpli pielea de ştiucă şi o pui într-o tavă unsă cu ulei. Dai tava la cuptor pentru 45 de minute. Intre timp, stropeşti ştiuca cu vin şi ulei. Când este gata, pui ştiuca pe un platou, împreună cu sosul format în tavă şi garniseşti cu cartofi natur (cartofi fierţi în apă cu sare), presăraţi cu pătrunjel tocat fin.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.