Ştiucă in sos de stafide

Printeaza

Ştiucă in sos de stafide din: stiuca, dovlecei, ceapa verde, stafide, ardei gras, ulei, lamaie, foaie de dafin, pasta de tomate, sare, piper.

 

Ingrediente:

  • 1 ştiucă (circa 2 kg)
  • 6 dovlecei
  • 1 leg. ceapă verde
  • 100g stafide
  • 1 ardei gras
  • 100ml ulei
  • 1lămâie
  • 1foaie de dafin
  • 1 lingură pastă de tomate
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se curăţă peştele de solzi şi măruntaie, se spală bine şi se taie în felii de circa 2 cm grosi­me.

Se presară cu sare şi piper şi se prăjesc în ulei câte 6-7 mi­nute pe fiecare parte, apoi se scot pe o farfurie şi se păstrează acoperite, la cald.

Se toacă mărunt ceapa. Ardeiul gras şi 2 dovlecei se taie în Cubuleţe. Se călesc toate acestea în grăsimea rămasă de la prăjirea peştelui, la foc potrivit spre mare, circa 5 minute.

Se pun apoi în tigaie dovleceii rămaşi, tăiaţi în ron­dele de circa 5mm grosime şi stafidele.

După 3-4 minute, se adaugă pasta de tomate diluată cu zeama de lămâie, 200ml apă, foaia de dafin şi se potriveşte de sare şi piper.

Se pun în tigaie şi bucăţile de ştiucă prăjite, se acoperă tigaia cu un capac şi se lasă să fiarbă la foc mic ci rca-30 de minute.

Se servesc bucăţile de peşte când acestea sunt bine făcute, cu rondele de dovlecei şi cu sosul din tigaie.

 

Ştiucă in sos de stafide

Stiuca umpluta cu nuca

Stiuca umpluta cu nuca

Stiuca umpluta cu nuca din: stiuca, ceapa, paine, lapte, ou, ulei, unt, nuca, sare, piper. Ingrediente: 1 ştiucă 1 ceapă 1 felie de pâine 1/2 pahar cu lapte 1/2 ceaşcă de ulei 1 gălbenuş 1/2 pachet cu unt 100 g miez de nucă pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Curăţă ştiuca, tai-o uşor pe […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.