Stiuca cu legume

Printeaza

 

Ingrediente:Stiuca cu legume

  • două ştiuci
  • 500 g fasole verde
  • 300 g morcovi baby
  • două cepe
  • o căpăţînă de usturoi
  • doi ardei capia
  • un ardei iute
  • două lămîi
  • 200 ml vin alb sec
  • ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • pătrunjel
  • varză albă

 

Mod de preparare:

Usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se pisează. Se amestecă bine cu apă, sare şi se acoperă cu o farfurie. Ştiucile se curăţă, se spală şi şe condimentează.

Se umplu în interior cu frunze de pătrunjel, felii de lămîie şi puţin ardei iute tocat. Se aşază într-o tavă, împreună cu fasolea verde spălată şi tăiată în bucăţi mici, morcovii tăiaţi înjumătăţi sau lăsaţi întregi, ardeii tocaţi şi cepele feliate.

Se toarnă deasupra o cană de apă, vin alb, ulei şi se condi­mentează. Se acoperă cu folie de aluminiu, se introduce în cuptorul încins şi se lasă 20 de minute la foc potrivit. Se îndepărtează folia, se veri­fică dacă s-au fiert legumele şi dacă mai este nevoie, se adaugă apă.

Se mai lasă în cuptor încă zece minute. Se scot din tavă într-un vas înalt, se toarnă deasupra mujdeiul şi se lasă acoperite zece minute. Se serveşte fierbinte, presărat cu verdeaţă tocată şi salată de varză.

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • stiuca cu legume

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.