Stir-fry cu porc

Printeaza

O reteta e stir fry cu porc din: taitei de orez, carne de porc, ceapa verde, morcovi, sos de soia, zahar fin, otet din orez, suc de lime si frunze de menta.

Ingrediente:Stir-fry cu porc

  • 200g de tăieţei de orez subţiri
  • 400g carne de porc slabă, tocată
  • 1 legătură de ceapă verde, feliată în bucăţi mari
  • 2 morcovi tăiaţi bastonaşe
  • 5 linguri sos de soia
  • ½ lingură zahăr fin
  • 3 linguri de oţet din orez sau din vin
  • sucul de la 1 lime
  • 1 mână frunze de mentă şi coriandru, tocate grosier

 

Mod de preparare:

Se pun tăieţeii de orez într-un vas şi se acoperă cu apă clocotită, se înveleşte vasul cu folie de plastic şi se lasă să se înmoaie 10 minute. Între timp, se încălzeşte un wok sau o tigaie mare şi se aşază în ea carnea tocată fărâmiţată.

Se frige fără ulei, mărunţind-o cu o furculiţă sau cu o lingură de lemn, timp de 7-10 minute, până când se rumeneşte. Se adaugă ceapa verde şi morcovii şi se prăjesc încă 2 minute.

Se amestecă sosul de soia, zahărul, oţetul şi sucul de lime. Se scurg tăieţeii, se pun în tigaie şi se încălzesc. Se toarnă dressingul, verdeţurile şi se serveşte.

Stir-fry cu porc

Stir-fry cu porc

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.