Stir-fry cu creveţi şi ciuperci

Printeaza

Stir-fry cu creveţi şi ciuperci din: ulei de floarea soarelui, ceapa verde, telina apio, usturoi, amestec de 5 condimente, ghimbir, ciuperci champignon, varza creata, creveti, sos de soia si taitei.

Ingrediente:Stir_fry_cu_creveti_si_ciuperci

  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 legatura de ceapa verde, feliata fin
  • 2 tulpini de telina Apio
  • 1 cate de usturoi, zdrobit
  • 1/2 lingurita amestec de 5 condimente chinezesti
  • 1 bucata de ghimbir de 2 cm, ras
  • 175 g de ciuperci champugnon brune, feliate
  • 250 g de varza creata, feliata subtire
  • 450 g de creveti mari cruzi
  • 4 linguri sos de soia
  • taitei gata fierti, pentru servit

 

Mod de preparare:

Incinge uleiul într-o tigaie mare sau într-un wok. Adaugă ceapa verde şi ţelina Apio, apoi sotează-le timp de câteva minute. Presară usturoiul, amestecul de 5 condimente, ghimbirul şi mai lasă 1  minut. Adaugă ciupercile, varza şi mai sotează-le Sminute, până se înmoaie varza.

Adaugă creveţii şi sosul de soia, apoi prăjeşte totul în continuare, până când creveţii devin roz – aproximativ 5 minute. Serveşte cu tăieţei.

Stir-fry cu creveţi şi ciuperci

Stir_fry_cu_creveti_si_ciuperci

Pofta buna!

 

4 comentarii

  1. n-am mancat niciodata asa ceva, dar cred ca-i bun

  2. Valentina Negrescu

    Ce este stir fry? EU nu prea ma pricep si de asta intreb

  3. n-am auzit de stir-fry cu creveţi şi ciuperci, nu stiu cum e

  4. Ce bine arata tigaia asta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.