Steluţe si mănuşi

Printeaza

Steluţe si mănuşi

Steluţe (40buc):

Ingrediente:Steluţe si mănuşi

  • 250 g făină
  • 50 g amidon
  • 1 ou
  • 150 g zahăr
  • 200 g unt
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • câte un vârf de cuţit de scorţişoară şi anason stelat
  • făină pentru întins
  • 200 g jeleu de gutui
  • zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare:

Faci un aluat din făină, amidon, ou, zahăr, unt, coajă de lămâie, scorţişoară şi anason. II înveleşti în folie şi îl dai la rece 1 oră. Pe surprafaţa de lucru presărată cu făină întinzi o foaie de aluat groasă de 3-4 mm.

Decupezi din ea 40 de steluţe. Din jumătate dintre ele scoţi mijlocul sub formă de stea. Le coci şi pe unele şi pe altele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, cam 10-15 minute. Incălzeşti jeleul şi-l pui pe fursecurile încă fierbinţi. Aşezi deasupra lor steluţele fără mijloc, pe care înainte ai presărat zahăr pudră.

 

Mănuşi (45buc.)

Ingrediente:

Aluat:

  • 300 g făinăSteluţe si mănuşi2.jpg
  • 1 linguriţă praf de copt
  • câte 1 linguriţă de scorţişoară şi ghimbir
  • puţin cardamom şi piper
  • 1 linguriţă vanilie
  • 150 g unt
  • 60 g zahăr
  • 50 ml sirop de arţar
  • 1 linguriţă coajă rasă de lămâie
  • 1 gălbenuş.

Ornare:

  • 1 albuş
  • puţină sare
  • 1 linguriţă de zeamă de lămâie
  • 150 g zahăr pudră
  • colorant alimentar roşu
  • zahăr-decor roşu şi alb

Mod de preparare:

Amesteci toate ingredientele pentru aluat, apoi îl înveleşti în folie şi-l dai la rece 30 de minute, după care îl întinzi într-o foaie de 3 mm.

Scoţi cu o formă-mănuşă fursecuri sau le decupezi tu însăţi. Le coci într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, cam 9 minute.

Pentru glazură baţi bine albuşul cu sare şi zeamă de lămâie, apoi şi cu zahărul pudră. O parte o colorezi în roşu şi ungi fursecurile, apoi presari zahăr ca decor.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.