Stelute pentru masa de Craciun

Printeaza

Stelute pentru masa de Craciun din: faina, praf de copt, amidon, zahar, coaja de lamaie, ou, unt, galbenus, zahar pudra, gem de caise.

Ingrediente:Stelute_pentru_masa_de_Craciun

  • 400 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 g amidon
  • 150 g zahar
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa
  • 1 ou
  • 250 g unt rece

in plus:

  • 1 galbenus
  • 50 g zahar pudra
  • 100 g gem de caise

 

Mod de preparare:

Se frământă un aluat din toa­te ingredientele; se întăşoară în folie şi se lasă la frigider cca 30 min. Se încinge cuptorul la 180°C. Se întinde o foaie de aluat groasă de 8 mm, din care se decupează triunghiuri şi steluţe.

Se ung cu gălbenuş şi se coc 8-10 min., respectiv 6-8 min. Se pudrează cu zahăr. Se încălzeşte gemul şi se ung tri-nghiurile; se aşază câte o steluţă deasupra. Se mai pudrează puţin cu zahăr.

Stelute pentru masa de Craciun

Stelute_pentru_masa_de_Craciun

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Sa-mi dai un kil de stelute din astea :)))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.