Steluţe dulci

Printeaza

Steluţe dulci

Steluţe dulci

Ingrediente:

  • 400 g făină
  • 250 g unt
  • 3 ouă
  • 120 g zahăr pudră
  • 100 g caise uscate
  • 100 g nuci caju
  • 50 g zahăr tos
  • un pliculeţ praf de copt
  • piper alb
  • un vârf de linguriţă de pudră de cardamon
  • două linguri de pudră de scorţişoară
  • sare
  • gem de caise

Preparare:

 

Untul moale se pune într-un castron împreună cu un praf de sare, zahărul pudră, două ouă şi un găllbenuş. Se mixează până capătă aspectul unei creme, se adaugă un vârf de linguriţă de piper alb, pudra de cardamon, praful de copt şi făina.

Se presară caisele uscate tăiate cubuleţe, nucile caju tocate mărunt sau măcinate. Se frământă până se obţine un aluat potrivit de tare, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru 30 de minute.

Se întinde o foaie potrivit de groasă, se decupează steluţe cu o formă de biscuiţi, se ung pe o parte cu albuşul bătut, se trec prin pudra de scorţişoară amestecată cu zahărul tos şi se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Se introduc în cuptor şi se coc la foc potrivit 20 de minute. Se servesc calde sau reci, cu gem de caise.

Steluţe dulci

Steluţe dulci.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.