Stelute delicioase

Printeaza

Stelute delicioase din: faina, unt, zahar, lamaie, sare, scortisoara, ou.

Ingrediente:Stelute_delicioase

Pentru blat:

  • 260 g făină
  • 170 g unt
  • 100 g zahăr pudră
  • 2 gălbenuşuri
  • 1 linguriţă cu scorţişoară
  • 1/2 lămâie
  • sare

Pentru glazura:

  • 1 albuş
  • 150-200 g zahăr
  • 15 ml zeamă de lămâie

 

Mod de preparare:

Freacă untul cu zahărul, adaugă scorţişoara, coaja şi sucul de lămâie. Spre final, adaugă făina în ploaie, praful de sare şi gălbenuşurile.

Frământă un aluat omogen, înveleşte-l într-o folie şi dă-l la frigider pentru 8-12 ore (pentru un aluat mai fraged, lasă-l la rece de seara până dimineaţa).

Intinde o foaie groasă şi decupează forme. Aşază-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi dă-le la cuptor 10-15 minute. Lasă-le să se răcească în tavă.

Pentru glazură, bate albuşul spumă cu o furculiţă. Adaugă zahărul în ploaie şi sucul de lămâie şi amestecă, punând vasul la bain-marie pentru 10-15 minute, până când albuşul s-a încălzit.

Decorează fiecare steluţă cu un strat generos de glazură şi lasă să se răcească.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.