Stelute de ciocolata cu crema mocca

Printeaza

Stelute de ciocolata cu crema mocca din: oua, zahar, zahar vanilat, faina, amidon, cacao, frisca, vanilie, oua, zahar, unt, ness, rom.

Stelute de ciocolata cu crema mocca

Ingrediente blat:

  • 6 ouă
  • 180 g zahăr
  • 1 zahăr vanilat
  • 80 g făină
  • 60 g ami­don
  • 60 g cacao

Ingrediente cremă:

  • 250 ml frişca
  • 1 baton de vanilie
  • 4 albuşuri
  • 100 g zahăr
  • 250 g unt
  • 3 linguri ness
  • 2 linguri rom

 

Mod de preparare:

Pentru blat, se amestecă gălbenuşurile, jumătate de zahăr şi zahărul vanilat. Se bat separat albuşurile cu restul de zahăr, apoi se toarnă spuma obţinută pes­te gălbenuşuri.

Se amestecă făina cu amidonul şi cacaua, apoi se în­corporează, amestecând, pes­te compoziţia de ouă. Aluatul se toarnă în formă şi se coace în cuptorul încins, timp de 25-30 de minute. Se scoate şi, după ce s-a răcit, se taie 20 de bucăţi în formă de steluţă.

Pentru crema moc­ca, se amestecă frişca cu batonul de vanilie mărunţit, apoi se aşază pe bain mărie. Se pun zahărul şi albuşurile, apoi se adaugă şi untul, amestecând timp de 10 minute. Crema de unt se ia de pe foc, apoi se încorporează cafeua solubilă şi romul, amestecând continuu, până când va căpăta consistenţă.

Se pune un strat de blat, se unge cu crema mocca, apoi se mai pune o fe­lie de blat.

Se presară deasupra zahăr pudră şi ciocolată rasă.

 

Pofta buna! 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.