Stelute cu ciocolata

Printeaza

Stelute cu ciocolata din: faina, zahar pudra, unt, nuci, esenta de rom, gem de coacaze si ciocolata neagra.

Ingrediente:

aluat:

  • 180 g faina
  • 90 g zahar pudra

umplutura 1:

  • 150 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 1 galbenus
  • 100 g nuci macinate
  • 2 picaturi esenta de rom

umplutura 2:

  • 50 g gem de coacaze

ornat:

  • 100 g ciocolata neagra topita
  • 25 g jumatati de miez de nuca

 

Mod de preparare:

Se amestecă făina cu zahăr; se adaugă unt şi nuci şi se fră­mântă aluatul. Se modelează sub formă de rulou şi se înfă­şoară în folie; se dă la frigider 2 ore. Se împarte aluatul în mai multe porţii şi se întinde din fiecare câte o foaie groasă de cea 3 mm.

Se decupează for­me decorative şi se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se încinge cuptorul la 165 °C şi se coc fursecurile 10 min. Se lasă să se răcească şi se aşază într-o cutie de car­ton sau metal.

Cu 2 zile înainte de servire, se prepară crema: se bate untul spumă cu zahărul; se adaugă gălbenuşurile, nucile şi esenţa şi se amestecă bine. Se unge cu gem o treime din can­titatea de fursecuri, a doua tre­ime se unge cu cremă şi peste restul se toarnă ciocolată şi se ornează cu nuci. Se asamblea­ză câte trei. Se dau fursecurile la frigider; se servesc reci.

Stelute cu ciocolata

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. ce dragut arata! 🙂

  2. Sunt perfecte stelutele astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.