Spuma de fructe cu ciocolata

Spuma de fructe cu ciocolata din: blat de tort, zmeura, fructe de padure, zahar tos, gelatina, albusuri si frisca.

Ingrediente:

  • un blat de tort gata preparat
  • 4 linguri zmeura sau coacaze (optional)
  • 250 g fructe de padurecongelate, decongelate
  • 100 g zahar tos
  • 4 foi de gelatina, inmuiate in apa rece timp de 5 minute
  • 2 albusuri
  • 300 ml frisca

pentru topping:

  • 250 g fructe de padure congelate, decongelate
  • 500 g zahar tos
  • 1 1/2 foi de gelatina, inmuiate in apa rece timp de 5 minute
  • 100 g fructe de padure proaspete, pentru ornat

 

Mod de preparare:

Unge cu ulei o tavă de copt rotundă, de 20 cm diametru, cu baza detaşabilă. Folosind baza tăvii ca şablon, decupează un disc de 20 cm din blat şi aşază-l în tavă. Stropeşte cu lichior. Intr-un robot, amestecă fructele de pădure şi zahărul tos, apoi trece amestecul printr-o sită direct într-o cratiţă şi încălzeşte bine, dar fără să dea în clocot.

Stoarce excesul de apă din gelatină, apoi încorporeaz-o în piureul de fructe până se dizolvă. Bate într-un castron albuşurile, iar în alt castron frişca, până se întăreşte uşor. Adaugă piureul de fructe şi amestecă până devine cremos, apoi adaugă şi amestecul de albuşuri şi amestecă. Toarnă peste blat şi agită uşor tava să se aşeze. Lasă la răcit 3 ore, până se întăreşte.

Pentru topping, amestecă în robot fructele decongelate, zahărul şi 3 linguri de apă, până devine cremos, apoi strecoară totul printr-o sită direct într-o cratiţă. încălzeşte şi adaugă gelatina până se dizolvă. Lasă la răcit cam 10 min, apoi toarnă peste spumă, şi nivelează uşor. Lasă la răcit 1 oră sau peste noapte. Ornează cu fructe de pădure proaspete.

Spuma de fructe cu ciocolata

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • tort cu fructe si gelatina
  • cum se orneaza cu gelatina
  • tort spuma de fructe

Tags: , , , , , , , , , ,

One Response to Spuma de fructe cu ciocolata

  1. Andana Val.
    16 January 2013 at 00:41

    Delicios arata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Contact