Spumă fină de ciocolată albă

Printeaza

Spumă fină, de ciocolată albă din: ciocolata alba, frisca, albusuri, zahar tos, fistic, alune.

 

Ingrediente:Spuma_fina_de_ciocolata_alba

  • 500 g ciocolata alba
  • 400 ml frisca lichida
  • 10 albusuri
  • 100 g zahar tos
  • pentru decor:
  • cateva cubulete de ciocolata alba
  • 2 linguri fistic
  • cateva alune

 

Mod de preparare:

Rupi ciocolata în bucăţi şi o topeşti la bain-marie, împreună cu frişca lichidă.

Laşi amestecul să se răcească, timp în care baţi albuşurile spumă, de preferinţă tot pe baia de aburi.

Când spuma s-a întărit, adaugi zahărul în ploaie şi baţi în continuare până se dizolvă cristalele.

După ce s-a răcit crema cu frişcă, o baţi puţin, cu mixerul. Amesteci delicat cele două creme, torni spuma în boluri şi o răceşti în fri­gider, pentru 4 ore.

Chiar înainte de a o servi oaspeţilor, o decorezi cu mici bucăţi de ciocolată, cu fistic şi alune.

Spumă fină de ciocolată albă

Spuma_fina_de_ciocolata_alba

Pofta buna!

 

 

 

 

Spuma de ciocolata neagra cu bomboane

Spuma de ciocolata neagra din: oua, ciocolata, zahar, frisca, bomboane. Ingrediente: 3 ouă 100 g ciocolată neagră un plic zahăr vanilat 200 ml frişcă lichida 50 g ciocolată rasă bomboane, după gust   Mod de preparare: Se topeşte la bain-marie ciocolata ruptă bucăţi. Se scoate de pe foc şi se amestecă cu gălbenuşurile şi zahărul […]

Spuma de caise

Spuma de caise

Spuma de caise din: caise, lichior de caise, gelatina, frisca, albusuri, zahar, fistic. Ingrediente: 300 g caise 100 ml lichior de caise 1 plic gelatina 250 ml frisca 2 albusuri 50 g zahar 50 g de fistic   Mod de preparare: Speli caisele, le cureţi de sâmburi şi le tai în feli¬oare subţiri, pe care le […]

 

Spumă de ciocolată cu cardamom

Spuma aerata de ciocolata

Spuma aerata de ciocolata din: oua, ciocolata, zahar, frisca, bomboane. Ingrediente: 3 ouă 100 g ciocolată neagră un plic zahăr vanilat 200 ml frişcă lichidă 50 g ciocolată rasă bomboane, după gust   Mod de preparare: Se topeşte la bain-marie ciocolata ruptă bucăţi. Se scoate de pe foc şi se amestecă cu gălbenuşurile şi zahărul […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.