Spuma de sparanghel cu salsa de somon afumat si marar

Printeaza

O reteta de spuma de sparanghel cu salsa de somon afumat si marar din: sparanghel alb, sparanghel verde, zahar, nucsoara, suc de lamaie, gelatine, frisca lichida, ceapa verde, marar, somon afumat, hrean, miere, ulei de masline, sare si piper.

Ingrediente:Spuma de sparanghel cu salsa de somon afumat si marar

  • 500 g sparanghel alb
  • 500 g sparanghel verde
  • 1 linguriţă zahăr
  • nucşoară
  • 5 linguri suc de lămâie
  • 8 foi gelatină
  • 400 ml frişcă lichidă neîndulcită
  • 1 ceapă verde
  • 3 fire mărar
  • 150 g somon afumat
  • 1 linguriţă hrean ras
  • 1 linguriţă miere
  • 1 lingură ulei de măsline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se tapeteaza cu folie transparenta o forma de chec. Se decojeste sparanghelul alb si se taie capetele. Se taie tijele bucati. Cojile se aseaza intr-o oala cu 300 ml apa, sare, zahar, 1 praf de nucsoara si 3 linguri suc de lamaie; se lasa sa fiarba 4 minute.

Se indeparteaza apoi cojile. Se acopera oala cu un capac, iar feliile de sparanghel se fierb inabusit in zeama de coji circa 5 minute. Sparanghelul verde se decojeşte numai în dreptul treimii inferioare. Se taie capetele. Se aşază tijele pe feliile de sparan­ghel alb şi se acoperă vasul cu capac; se mai fierb 5 min.

Se scot apoi tijele verzi, se trec prin jet de apă rece şi se lasă să se scurgă. Se taie felii lungi de cca 1 cm. Se pun deoparte capetele verzi, pentru salsa. Se înmoaie gelatina în apă rece. Bucăţile de sparanghel alb se pasează în zeama în care au fiert. Se scurg foile de gelatină şi se dizolvă în acest piureu.

Se aşază într-un castron şi se dă la frigider până ce începe să se întărească, amestecând deseori. Se bate frişca şi se înglobează treptat în crema de sparanghel care este pe cale de a se întări. Se înglobează cu spatula bucăţile de sparanghel verde. Spuma se sărează, se piperează şi se aşază în forma de chec. Se acoperă cu folie transparentă şi se dă la frigi­der peste noapte.

Se toacă ceapa verde şi măra­rul. Se taie cubuleţe somonul şi se amestecă împreună cu măra­rul, restul de suc de lămâie, mierea, hreanul, sare, piper şi ulei. Se înglobează capetele de sparanghel verde.

Se înde­părtează folia care acoperă forma şi se răstoarnă spuma; se îndepărtează şi folia de pe fund. Spuma se taie felii şi se serveşte cu salsa de somon.

Spuma de sparanghel cu salsa de somon afumat si marar

Spuma de sparanghel cu salsa de somon afumat si marar

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.