Spuma de lamaie

Printeaza

Spuma de lamaie din: oua, zahar, gelatina, lamaie, frisca, sare.
Spuma de lamaie

Ingrediente:

  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 foi gelatina
  • 1 lamaie
  • 200 g frişcă
  • sare

 

Mod de preparare:

Freacă gălbenuşurile cu zahărul până se albesc. Adaugă coaja rasă de la o jumătate de lămâie şi sucul de la o lămâ­ie întreagă. Pune gelatina la înmuiat în apă rece cam 10 minute, după care adaugă două linguri cu apă fier­binte.

Toarnă gelatina peste crema de gălbenuşuri. Adau­gă albuşurile bătute spumă cu un praf de sare. La final, încorporează frişca bătu­tă. Cu această compoziţie umple forme umezite cu apă rece. Serveşte după ce a stat la frigider câteva ore.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.