Spuma de ciocolata cu sampanie

Printeaza

24Spuma de ciocolata cu sampanie din: ciocolata, unt, sampanie, oua, zahar, frisca, mango, bombonele.

Ingrediente:Spuma de ciocolata cu sampanie

  • 175 g ciocolată neagră
  • 3 linguri unt
  • 5 linguri şampanie
  • 3 gălbenuşuri
  • 65 g zahăr
  • 180 ml frişcă lichidă
  • un fruct de mango
  • bombonele

 

Mod de preparare:

La bain-marie se pun ciocolata ruptă bucăţi, untul şi 2,5 linguri de şampanie. Se amestecă până ce se topeşte ciocolata şi se lasă deoparte să se răcească.

Tot la bain-marie se amestecă gălbenuşurile, zahărul şi restul de şampanie. Trebuie să se obţină o cremă groasă, care nu trebuie să fiarbă. Se ia de pe foc şi i se adaugă ciocolata topită. Se lasă să se răcească la temperatura camerei.

Se bate frişca lichidă şi se opreşte din ea pentru decor. Restul se amestecă cu crema de ciocolată şi se repartizează în cupe.

Se taie fructul de mango cubuleţe şi se adaugă, se garniseşte cu restul de frişcă bătută şi cu bombonele de decor.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.