Spumă de ciocolată cu frisca

Printeaza

Spumă de ciocolată cu frisca din: albusuri, galbenusuri, ciocolata, unt, suc de lamaie, frisca, cacao.

Ingrediente:Spuma_de_ciocolata_cu_frisca

  • 6 albusuri
  • 4 galbenusuri
  • 250 g ciocolata neagra
  • 50 g unt moale
  • o lingurita suc de lamaie
  • pentru servit:
  • 150 ml frisca lichida
  • cacao

 

Mod de preparare:

Se rupe ciocolata şi se topeşte la bain-marie, împreună cu untul. Albuşurile se bat spumă cu sucul de lămâie şi se adaugă zahărul, puţin câte puţin.

Se pun gălbenuşurile în ciocolata răcorită, se amestecă şi se aaaţigă o treime din spuma de albuş.

Se adaugă apoi si restul spumei, se amestecă uşor şi se repartizează în cupe. Se dau la rece pentru două ore şi se servesc cu frişcă şi cacaua cernută.

Spumă de ciocolată cu frisca

Spuma_de_ciocolata_cu_frisca

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.