Spuma de ciocolata cu frisca de flori de portocal
PrinteazaSpuma de ciocolata cu frisca de flori de portocal din: ciocolata neagra, oua, zahar pudra, frisca si apa de flori de portocal.
- 200 g ciocolata neagra (minim 70% cacao), plus ciocolata rasa
- patru oua, separa albusurile de galbenusuri
- 40 g zahar pudra
- 200 mililitri de frisca bine racita
- o lingurita de apa de flori de portocal
Mod de preparare:
Topeşte ciocolata cu ceaiul într-un bol ce se poate încălzi, pus peste o tigaie cu apă clocotită. Amestecă ocazional, apoi îndepărtează bolul şi lasă să se răcească puţin. Bate gălbenuşurile cu ciocolata. Apoi, folosind un mixer, bate albuşul până când devine tare şi toarnă totul în sosul de ciocolată.
Pune frişca în patru recipiente individuale şi lasă-le să se răcească peste noapte. Toarnă zahărul pudră într-un bol mai larg şi adaugă repede apa de flori de portocal, apoi smântână. Continuă să baţi până când mixtura se omogenizează. La sfârşit poţi presăra ciocolată rasă.
Spuma de ciocolata cu frisca de flori de portocal
Pofta buna!
mmmmmm ce as vrea macar o lingurita 🙂