Spumă de ciocolată amăruie

Printeaza

O reteta simpla de spuma de ciocolata amaruie din: ciocolata amaruie, unt, oua, albus si rom.

Ingrediente: Spumă de ciocolată amăruie

  • 350 g ciocolată amăruie
  • 40 g unt
  • 2 ouă
  • 1 albuş
  • 4 linguri de rom

 

Mod de preparare:

Intr-o cratiţă, rupeţi bucăţele 300 g de cio­colată amăruie, adăugaţi trei linguri de apă şi topiţi-o complet în bain-marie la foc mic, amestecând continuu. Luaţi-o de pe foc şi încorporaţi untul, două gălbenuşuri şi romul. Amestecaţi bine şi lăsaţi deoparte.

într-un castron, bateţi foarte bine cele trei albuşuri, apoi încorporaţi crema de ciocola­tă, amestecând uşor de jos în sus, până obţineţi o compoziţie spumoasă. împărţiţi spuma în patru cupe separate şi puneţi-le la frigider cel puţin 3 ore.

Când le serviţi, ornaţi cupele cu spirale tăiate din ciocolata care v-a rămas.

Spumă de ciocolată amăruie

Spumă de ciocolată amăruie

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.