Spuma de ciocolata alba cu zmeura

Printeaza

Spuma de ciocolata alba cu zmeura din: ciocolată albă, albuşuri, frişcă lichidă, sare, ciocolată amăruie, frişcă lichidă, zmeura.

Spuma_de_ciocolata_alba_cu_zmeura

 

Ingrediente:

  •  200 g ciocolată albă
  •  3 albuşuri
  •  250 ml frişcă lichidă
  •  un praf sare

Ingrediente pentru cupe:

  •  100 g ciocolată amăruie
  •  50 ml frişcă lichidă
  •  50 g zmeura

Mod de preparare:

Se rupe ciocolata albă bucăţi si se pune la topit la bain-marie. 

Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare, iar frişca lichidă se bate si ea spumă.

Ciocolata topită se amestecă uşor cu frişca bătută si spuma de albuş. Intr-o crăticioară se topeşte ciocolata amăruie împreună cu frişca lichidă, apoi se toarnă pe pereţii unor forme de brioşe de silicon, care se dau la rece, pentru a se întări.

Se repartizează amestecul de cioco­lată albă în cupele tapetate cu ciocolată amăruie scoase de la frigider, după care se dau din nou la rece, pentru 4 ore.

Inainte de a se servi, se scot cu grijă din forme si se decorează cu zmeură.

Spuma de ciocolata alba cu zmeura

Spuma_de_ciocolata_alba_cu_zmeura

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Spuma de ciocolata cu menta

Spuma de ciocolata cu menta

Spuma de ciocolata cu menta din: oua, ciocolata, frisca, zahar, menta. Ingrediente: 3 ouă 100 g ciocolată un plic zahăr vanilat frişcă mentă     Mod de preparare: Ciocolata se rupe bucăţi şi se pune la topit la bain-marie. Se trage de pe foc după topire, apoi se pun gălbenuşurile şi zahărul vanilat. Se bat […]

 

Spumă de ciocolata

Spuma de ciocolata cu alune

Spuma de ciocolata cu alune din: ciocolata neagra, oua, zahar, smantana, alune de padure, unt de arahide, napolitane. Ingrediente: 100 g ciocolată neagră 4 albuşuri 3 linguri zahăr 5 linguri smântână dulce 100 g alune de pădure 2-3 linguri unt de arahide opţional, rulouri de napolitană cu cremă, pentru decor   Mod de preparare: Incălzeşti […]

 

Spuma de ciocolata cu menta

Spuma de ciocolata cu sampanie

24Spuma de ciocolata cu sampanie din: ciocolata, unt, sampanie, oua, zahar, frisca, mango, bombonele. Ingrediente: 175 g ciocolată neagră 3 linguri unt 5 linguri şampanie 3 gălbenuşuri 65 g zahăr 180 ml frişcă lichidă un fruct de mango bombonele   Mod de preparare: La bain-marie se pun ciocolata ruptă bucăţi, untul şi 2,5 linguri de […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.