Spuma de caise cu fistic

Printeaza

Spuma de caise cu fistic din: caise, lichior de caise, gelatina, frisca, albusuri, zahar, fistic.

Ingrediente:Spuma_de_caise_cu_fistic

  • 300 g caise
  • 100 ml lichior de caise
  • 1 plic (10 g) gelatina
  • 250 ml frisca
  • 2 albusuri
  • 50 g zahar
  • 50 g de fistic

 

Mod de preparare:

Speli caisele, le cureţi de sâmburi şi le tai în feli¬oare subţiri, pe care le pui într-un bol, le stropeşti cu lichior şi le amesteci cu zahărul. Le păstrezi astfel timp de 2 ore. Inmoi gelatina în 100 ml apă rece.

Tai mărunt fisticul. Baţi albuşurile spumă tare şi, separat, mixezi frişca. Mixezi cu blenderul sau cu mixerul vertical caisele marinate, până obţii un piure fin. Amesteci piureul de caise, frişca bătută, 3/4 din fisticul tăiat şi spuma de albuşuri.

Torni în fir subţire gelatina topită la bain-marie şi amesteci uşor. TOrni spuma in cupe si le pastrezi in frigider pentru 1 ora. Inainte de servire, decorezi cu fistic maruntit.

Spuma de caise cu fistic

Spuma_de_caise_cu_fistic

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.