Spuma de capsuni in foitaj
PrinteazaSpuma de capsuni in foitaj din: pachet foitaj, capsuni, zahar, gelatina, frisca.
Ingrediente:
- 1 pachet foitaj
- 350 g căpşuni
- 180 g zahăr
- 6 foi de gelatină
- 400-450 ml frişcă
Mod de preparare:
Se spală căpşunele şi se taie. Peste căpşunele tăiate se presară zahărul şi se lasă să stea pe foc până când acesta se dizolvă, amestecând ocazional.
Atenţie, căpşunele nu trebuie să fiarbă. Gelatina se înmoaie în apă rece 10-15 minute. Se iau căpşunele de pe foc şi se mixează cu blenderul până se obţine un piure.
Se lasă să se răcorească puţin, apoi se adaugă gelatina stoarsă şi topită la baimmarie. Se amestecă energic compoziţia şi se lasă să se răcească.
Se bate bine frişca şi se adaugă treptat în piureul rece, amestecând cu o paletă. Crema se întinde în strat uniform peste un foitaj, iar deasupra se presară cea de-a doua foaie, sfărâmată.
Prăjitura se lasă la rece fel puţin două ore. Se serveşte presărată cu zahăr pudră şi căpşune proaspete.
Spuma de capsuni in foitaj
Pofta buna!