Spuma de capsuni in foitaj

Printeaza

Spuma de capsuni in foitaj din: pachet foitaj, capsuni, zahar, gelatina, frisca.

Spuma_de_capsuni_in_foitaj

Ingrediente:

  • 1 pachet foitaj
  • 350 g căpşuni
  • 180 g zahăr
  • 6 foi de gelatină
  • 400-450 ml frişcă

 

 

Mod de preparare:

Se spală căpşunele şi se taie. Peste căpşunele tăiate se presară zahărul şi se lasă să stea pe foc până când acesta se dizolvă, amestecând ocazional.

Atenţie, căpşunele nu trebuie să fiarbă. Gelatina se înmoaie în apă rece 10-15 minute. Se iau căpşunele de pe foc şi se mixează cu blenderul până se obţine un piure.

Se lasă să se răcorească puţin, apoi se adaugă gelatina stoarsă şi topită la baimmarie. Se amestecă energic compoziţia şi se lasă să se răcească.

Se bate bine frişca şi se adaugă treptat în piureul rece, amestecând cu o paletă. Crema se întinde în strat uniform peste un foitaj, iar deasupra se presară cea de-a doua foaie, sfărâmată.

Prăjitura se lasă la rece fel puţin două ore. Se serveşte presărată cu zahăr pudră şi căpşune proaspete.

Spuma de capsuni in foitaj

Spuma_de_capsuni_in_foitaj

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.