Sponj-chec

Printeaza

Sponj-chec din: zahar, oua, faina, scortisoara, praf de copt, sare, apa calda, coaja de lamaie, unt.

Ingrediente:Sponj-chec

  • 1 ceaşcă de zahăr
  • 4 ouă
  • 1 1/4 cească de făină
  • 1 vârf linguriţă scortişoară
  • 2 vârfuri linguriţă praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri de apă caldă
  • coajă de lărnăie
  • puţin unt pentru uns tava

 

Mod de preparare:

Freci gălbenuşurile cu zahărul şi cu scortişoara pisată. Adaugi câte puţină făină, 2 linguri de apă căldută, sare, praf de copt, putină coajă de lămâie rasă şi albuşurile spumă.

Ungi o formă dreptunghiulară cu unt, presari făină, torni compoziţia şi coci la foc potrivit timp de1 oră. După ce s-a răcit, tai checul felii.

 

Pofta buna!

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.