Spirale cu mere

Printeaza

Spirale cu mere din: faina, oua, zahar, lapte, smantana, drojdie, ulei, sare, mere, stafide, amidon, scortisoara.

Ingrediente:Spirale_cu_mere

Pentru aluat:

  • 1 kg faină
  • 2 ouă
  • 150 g zahăr
  • 400 ml amestec de lapte+smântână
  • 14 g drojdie uscată
  • 100 ml ulei
  • un praf de sare

Pentru umplutură:

  • 4 mere
  • 2 linguri de stafide
  • 3 linguri zahăr
  • 1 lingură amidon alimentar
  • scorţişoară

Pentru uns:

  • 1 ou
  • ulei

Pentru glazură:

  • 200 g zahăr pudră
  • zeamă de lămâie
  • 1/2 linguriţă mac măcinat

 

Mod de preparare:

Se frământă un aluat elastic din ingrediente, se acoperă şi se lasă la dospit 40 minute.

Merele curăţate şi tăiate cubuleţe se înăbuşesc puţin cu zahărul, stafidele şi scorţişoara, apoi se îngroaşe cu amidonul fluidificat cu 2 linguri de apă.

Aluatul dospit între timp se întinde pe planşeta unsă cu ulei, într-o foaie rotunjită, de grosimea 1 cm, se unge cu ulei, apoi se taie în 8 felii (ca o pizza), dar nu până în mijloc.

Se pliază o felie în mijloc, se acoperă cu felia opusă, se continuă până se termină feliile.

Se lasă la odihnit 10 minute, după care se întinde într-o foaie dreptunghiulară, se unge cu umplutură şi se pliază din nou, partea de sus pe partea din mijloc şi se acoperă cu partea din jos.

Se taie fâşii în grosime de 2 cm, se răsucesc şi se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se ung cu ou bătut şi se coc 15-20 minute în cuptorul preîncălzit la 180 grade.

Pentru glazură se amestecă zahărul pudră cu zeamă de lămâie şi mac şi se ung spiralele fierbinţi.

Spirale cu mere

Spirale_cu_mere

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.