Spinare de caprioara cu tocatura de ficat si ceapa cu garnitura de gulioare sotate si cartofi noi cu unt

Printeaza

Spinare de caprioara cu tocatura de ficat si ceapa cu garnitura de gulioare sotate si cartofi noi cu unt

Ingrediente:Spinare de caprioara cu tocatura de ficat si ceapa cu garnitura de gulioare sotate si cartofi noi cu unt

  • 1,800 kg spinare de căprioara
  • 300 g ficat
  • 1 ceapă
  • 1 ou
  • 1 felie franzelă
  • sare
  • piper
  • 12 ciuperci mari
  • 12 crutoane prăjite
  • 400 g gulioare
  • 500 g cartofi noi
  • 150 g unt
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 pahar vin roşu
  • 2 linguri sos de friptură
  • puţină supă sau apă
  • 1/2 lingură făina
  • 30 g branză

Mod de preparare:

Spinarea se frige înăbuşită la cuptor, circa 50 minute. Se scoate friptura iar in tavă se face sosul cu supă sau apă, vinul, puţină făină şi sosul de frip­tură.

Friptura se taie felii groase în bie şi pe fiecare felie se pune un strat de tocătură (din ficatul sotat cu ceapă ce se toacă şi se amestecă cu sare, piper, 1 ou şi cu pîine înmuiată şi stoarsă) se montează la loc spinarea, se pune pe o tavă, se napează cu puţin sos, se presară cu pesmet, puţină brînză rasă şi se gratinează.

Se aşază friptura pe platou, cu garnitură: gulioare sotate, ciu­percile pe crutoane şi cartofi daţi prin unt şi verdeaţa tocată.

Sosul se serveşte numai separat la sosieră.

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Reteta asta e buna la o masa festiva.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.