Spinare de caprioara cu ciuperci cu garnitura de cosulete din foitaj umplute cu ciuperci si mazare sotate

Printeaza

 Spinare de caprioara cu ciuperci cu garnitura de cosulete din foitaj umplute cu ciuperci si mazare sotate

Ingrediente:Spinare de caprioara cu ciuperci cu garnitura de cosulete din foitaj umplute cu ciuperci si mazare sotate

  • 1,400 kg spinare de căprioară
  • 400 g ciuperci
  • 2 cepe
  • 200 g smantană
  • 120 g unt
  • sare
  • piper
  • 1 legătură mărar
  • 1/2 lingură făină
  • 6 coşuleţe coapte din foi­taj
  • 300 g mazăre fină
  • 1/4 l supă
  • 300 g ficat de căprioara
  • 2 ouă
  • 1 felie franzelă
  • 300 g şvaiţer

 

Mod de preparare:

După ce s-a fript înăbuşită spinarea cu unt şi ceapă, se scot muşchii se taie felii groase în bie şi se pune pe fiecare felie cîte un strat de tocătură (ficatul tocat mărunt amestecat cu franzela înmuiată şi stoarsă şi 1 1/2 ou) apoi se montează la loc spinarea.

Intre timp ciupercile bine spălate se taie felii, se sotează în unt şi 1 ceapă tocată, apoi făina, puţină supă, smantană, sare, piper şi mărarul tocat.

Un sfert din acest preparat se dă peste spinarea de căprioară (pusă în tavă) se presară şvaiţer ras, unt şi se gratinează.

Pe tarte se pune cîte o lingură de mazăre sotată şi ciupercile. Separat se serveşte la sosieră sosul de la friptură.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. O sa fac si eu spinare de caprioara cu ciuperci.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.