Spinare de berbec cu garnitură de spanac fiert dat in unt şi tăiţei cu şuncă şi caşcaval
PrinteazaSpinare de berbec cu garnitură de spanac fiert dat in unt şi tăiţei cu şuncă şi caşcaval
- 1,600 kg spinare de berbec
- 200 g ficat de berbec
- 3 ouă
- 120 g unt
- 1 lingură pesmet
- 1 legătură pătrunjel
- sare
- piper
- 200 g tăiţei de casă
- 40 g şuncă
- 50 g limbă afumată fiartă
- 50 g caşcaval
- 1,500 kg spanac
- 3 linguri sos brun
Mod de preparare:
Spinarea se frige la cuptor încins, circa 20 minute cu sare, piper, apă şi unt. Se scot muşchii de la spinare, se taie în bie felii groase.
Se face apoi o tocătură din ficat sotat cu puţină ceapă, sare, piper, verdeaţă, 2 ouă fierte tari tocate, 1 ou crud şi pesmet.
Această tocătură se pune între feliile de carne, se montează la loc spinarea şi se repune pe tavă.
Se napează cu sos brun, caşcavalul ras, unt topit şi se gratinează la cuptor incins. Se aşază pe un platou garnisită cu spanac fiert dat in unt şi tăiţei cu unt amestecaţi cu limba şi şunca tăiată julien şi caşcaval ras.
Sosul de la friptură se serveşte separat la sosieră.
Pofta buna!