Spinare de berbec cu garnitură de spanac fiert dat in unt şi tăiţei cu şuncă şi caşcaval

Printeaza

Spinare de berbec cu garnitură de spanac fiert dat in unt şi tăiţei cu şuncă şi caşcaval

Ingrediente:Spinare de berbec cu garnitură de spanac fiert dat in unt şi tăiţei cu şuncă şi caşcaval

  • 1,600 kg spinare de berbec
  • 200 g ficat de berbec
  • 3 ouă
  • 120 g unt
  • 1 lingură pesmet
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare
  • piper
  • 200 g tăiţei de casă
  • 40 g şuncă
  • 50 g limbă afumată fiartă
  • 50 g caşcaval
  • 1,500 kg spanac
  • 3 linguri sos brun

 

Mod de preparare:

Spinarea se frige la cuptor încins, circa 20 minute cu sare, piper, apă şi unt. Se scot muşchii de la spinare, se taie în bie felii groase.

Se face apoi o tocătură din ficat sotat cu puţină ceapă, sare, piper, verdeaţă, 2 ouă fierte tari tocate, 1 ou crud şi pesmet.

Această tocătură se pune între feliile de carne, se montează la loc spinarea şi se repune pe tavă.

Se napează cu sos brun, caş­cavalul ras, unt topit şi se gratinează la cuptor incins. Se aşază pe un platou garnisită cu spanac fiert dat in unt şi tăiţei cu unt amestecaţi cu limba şi şunca tăiată julien şi caşcaval ras.

Sosul de la friptură se serveşte separat la sosieră.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.