Spinare de berbec cu garnitura de cartofi prajiti si iahnie de fasole cu costita afumata

Printeaza

 Spinare de berbec cu garnitura de cartofi prajiti si iahnie de fasole cu costita afumata

Ingrediente:Spinare de berbec cu garnitura de cartofi prajiti si iahnie de fasole cu costita afumata

  • 1,600 kg spinare de berbec
  • sare
  • piper
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingură bulion pastă
  • 250 g fasole boabe
  • 150 g ulei
  • 1 ceapă
  • 300 g cartofi
  • 1 legătură pătrunjel
  • 50 g costiţă afumată
  • 150 g şuncă
  • 1 ou
  • 1 felie franzelă

 

Mod de preparare:

Spinarea se frige la cuptor încins circa 25 minute, cu sare, piper, apă şi ulei. Se scot muşchii de la spinare, se taie în bie felii groase.

Se face apoi o tocătură din şuncă, franzela înmuiată în apă şi stoarsă, date prin maşina de tocat si amestecate cu l ou crud, sare şi piper. Această tocătură se pune pe feliile de carne.

Se montează la loc spinarea, se repune pe tavă şi se dă la cup­tor. Cînd este gata se aşază pe un platou şi se garniseşte cu cartofii prăjiţi  şi cu buchete de verdeaţă.

Separat se serveşte iahnie de fasole boabe cu ulei, ceapă, bulion, dafin, costiţă afumată, sare şi piper .

Friptura se serveşte foarte fierbinte şi sosul rămas se serveşte separat la sosieră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.