Specialitate la cuptor

Printeaza

O reteta delicioasa de specialitate la cuptor cu:malai, apa, lapte, unt, branza de oi, sare, rosii, cascaval, ulei, busuioc, oregano, tarhon.

Ingrediente mămăligă:

  • 200 g mălai grişat
  • 175 ml apă
  • 175 ml lapte
  • 2 linguri unt
  • 1 lingură brânză de oi
  • 1 praf de sare

Ingrediente garnitură:

  • 4-5 roşii bine coapte
  • 100 g caşcaval
  • 2 linguri ulei
  • ierburi aromate: busuioc, oregano, tarhon
  • sare

Mod de preparare:

Prepari o mămăligă din apă, lapte, mălai grişat, un praf de sare, unt şi brânză de oi. După ce s-a fiert mămăliga, o răstorni pe o planşetă şi o laşi să se răcească.

Tai mămăliga felii, pe care le aşezi într-o tavă unsă cu puţin ulei, pe două şiruri paralele pe care aşezi felii de roşii. Presari ierburi aromate şi aşezi caşcavalul tăiat felii, sub formă de beţe sau ras, dacă preferi aşa.

Dai tava la cuptor pentru 20 de minute şi, când e gata, serveşti preparatul cald cu smântână.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.