Specialitate cu salau

Printeaza

O reteta gustoasa de salau,  coaja de lamaie, cartofi, ciuperci, morcovi, praz, cimbru, sare, piper, maioneza, zeama de lamaie.

Ingrediente:Specialitate cu salau

  • 600 g file de şalău
  • coaja rasă de la o lămâie verde
  • 500 g cartofi
  • 200 g ciuperci
  • 2-3 morcovi
  • un fir de praz
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • maioneză
  • zeama de la 2-3 lămâi

Mod de preparare:

Se pun feliile de şalău să fiarbă în apă cu sare şi câteva boabe de piper negru. Se lasă aproximativ 15 minute la foc mic şi apoi se scot cu spumiera în sită, să se scurgă.

Pentru un gust bun, se presară cimbru şi câteva picături de lămâie amestecată cu ulei de măsline şi coajă rasă de lămâie verde. Separat, se pun cartofii şi morcovii să fiarbă în apă cu sare, iar ciupercile se curăţă, se spală, se taie rondele şi se călesc în puţin ulei de măsline.

După ce s-au fiert morcovii şi cartofii, se taie felii, se condimen­tează cu sare şi piper, se amestecă ciupercile cu maioneza, morcovii, şalăul fiert şi prazul tăiat rondele. Se ornează cu fire de praz.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.