Spătzle
PrinteazaO reteta delicioasa de spatzle din: faina, apa, oua, pesmet, unt si sare.
- 320 g faină albă
- 150 ml apă călduţă
- 2 ouă
- 2 linguri pesmet
- 30 g unt
- sare
Mod de preparare:
Pune într-un castron mare faina, sarea, ouăle şi apa călduţă şi frământă până când obţii un aluat omogen. Strânge-l în formă de bilă şi izbeşte-1 de planşetă până când începe să facă băşici, apoi lasă-1 să se odihnească circa o oră.
Dacă ai aparat pentru făcut paste, reglează-l la opţiunea pentru gnocchi, pune câte puţin aluat şi formează găluşti. Dacă nu ai, rupe din aluat o bucată şi ruleaz-o pe planşeta presărată cu faină până când obţii un sul cu diametrul de circa 1,5 cm. Taie-l în bucăţi de 1,5 cm şi procedează în acelaşi mod până când termini aluatul.
Pune apă cu sare la fiert şi, când clocoteşte, micşorează flacăra. Pune în apă cam 1/3 din găluştele formate şi, după ce se ridică la suprafaţă, lasă-le să mai fiarbă circa 2 minute, apoi scoate-le cu o paletă şi lasă-le să se scurgă într-o strecurătoare.
Procedează în acelaşi mod până când termini de fiert toate găluştele, apoi pune-le într-un castron. Rumeneşte pesmetul într-o tigaie cu unt topit şi pune-l peste găluşte.
Spătzle
Pofta buna!