Spătzle

Printeaza

O reteta delicioasa de spatzle din: faina, apa, oua, pesmet, unt si sare.

Ingrediente:Spătzle

  • 320 g faină albă
  • 150 ml apă călduţă
  • 2 ouă
  • 2 linguri pesmet
  • 30 g unt
  • sare

 

Mod de preparare:

Pune într-un castron mare faina, sarea, ouăle şi apa călduţă şi frământă până când obţii un aluat omogen. Strânge-l în formă de bilă şi izbeşte-1 de planşetă până când începe să facă băşici, apoi lasă-1 să se odihnească circa o oră.

Dacă ai aparat pentru făcut paste, reglează-l la opţiunea pentru gnocchi, pune câte puţin aluat şi formează găluşti. Dacă nu ai, rupe din aluat o bucată şi ruleaz-o pe planşeta presărată cu faină până când obţii un sul cu diametrul de circa 1,5 cm. Taie-l în bucăţi de 1,5 cm şi procedează în acelaşi mod până când termini aluatul.

Pune apă cu sare la fiert şi, când clocoteşte, micşorează flacăra. Pune în apă cam 1/3 din găluştele formate şi, după ce se ridică la suprafaţă, lasă-le să mai fiarbă circa 2 minute, apoi scoate-le cu o paletă şi lasă-le să se scurgă într-o stre­curătoare.

Procedează în acelaşi mod până când termini de fiert toate găluştele, apoi pune-le într-un castron. Rumeneşte pesmetul într-o tigaie cu unt topit şi pune-l peste găluşte.

 

Spătzle

Spătzle

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.