Spata de porc umpluta cu ciuperci

Printeaza

Spata de porc umpluta cu ciuperci

Ingrediente:Spata de porc umpluta cu ciuperci

  • 1,200 kg spata de porc pregatita pentru umplut

Pentru marinata:

  • 250 ml vin alb sec
  • 4 catei de usturoi pisati
  • 4 linguri ulei de masline
  • 4 cepe mijlocii ta­iate felii
  • zeama de la o lamaie
  • 2 foi de dafin
  • 1 g piper proaspat macinat
  • 1 g boia de ardei dulce
  • sare

Umplutura:

  • 200 g ciuperci din conserva
  • 1 ceapa mijlocie
  • 100 g ficat de pasare
  • sare
  • piper
  • 2 linguri sos alb

 

Mod de preparare:

Pregatesti marinata din ingredientele mentionate, amesteci bine, acoperi si lasi sa se odihneasca 24 de ore. A doua zi adaugi in marinata spata de porc, amesteci bine cu marinata, acoperi si lasi la macerat aproximativ 12 ore in frigider.

Pregatesti umplutura:

Toci marunt ceapa si o calesti, impreuna cu ciupercile taiate felii, cu ficatul de pasare taiat bucati mici, in putina untura. Cand sunt aproape gata, adaugi sarea, piperul, sosul alb. Mai lasi sa dea cateva clocote, apoi o dai la o parte, incingi cuptorul la 200 grade Celsius, scoti spata de la frigder, o umpli cu compozitia de ciuperci si cosi cu ata sterilizata.

O asezi intr-o tava impreuna cu 1 lingura de untura si 100 ml apa, apoi o dai la cuptor. Din cand in cand o ung cu sosul din tava. Cand incepe sa se rumeneasca, adaugi sosul in care s-a macerat carnea, amesteci bine, o intorci si o ungi bne.

Mai lasi in cuptor pana se rumeneste bine si o ungi din cand in cand cu sosul rezultat. O scoti din cuptor, inlaturi atele, o tai in 6 bucati si o asezi pe farfurii impreuna cu sosul for­mat, alaturi de 1 cartof fiert.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.