Spata de miel umpluta cu garnitura de pilaf cu praf curry sau boia de ardei dulce si crochete de ciuperci

Printeaza

Spata de miel umpluta cu garnitura de pilaf cu praf curry sau boia de ardei dulce si crochete de ciuperci

Ingrediente:Spata de miel umpluta cu garnitura de pilaf cu praf curry sau boia de ardei dulce si crochete de ciuperci

  • 1,200 kg spată de miel mare
  • 400 g bojoc şi ficat
  • 3 ouă
  • 120 g unt
  • ulei de prăjit crochetele
  • 400 g ciuperci
  • 200 g orez
  • 1 linguriţă curry (boia de ardei) sau şofran
  • sare
  • 2 linguri făină
  • 30 g costiţă afumată
  • 2 cepe
  • 1 măr crud
  • 2 linguri smantană
  • 3 fire ceapă verde

 

Mod de preparare:

Se scoate osul de la spată şi se umple cu bojocul şi ficatul fiert şi tocat, amestecat cu 1 ou crud, sare, piper şi ceapa tocată. Se leagă cu o sfoară sub­ţire şi se frige înăbuşită cu ceapa şi costiţa mărunt tocată, circa 1 oră.

Se scoate carnea, se face sosul cu 1/2 lingură făină, boia de ardei, supă de miel. După ce a fiert 25 minute se strecoară şi se amestecă cu smîntînă.

Spata se taie, se aşază pe un platou, garnisită cu un pilaf din orez, supă, sare, unt şi boia de ardei şi cu crochetele de ciuperci .

Sosul se serveşte la sosieră şi se pune puţin pe friptură.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.