Spata de miel umpluta cu garnitura de mazare si cartofi natur si cosulete din foitaj umplute cu sote de ciuperci

Printeaza

Spata de miel umpluta cu garnitura de mazare si cartofi natur si cosulete din foitaj umplute cu sote de ciuperci

Ingrediente:Spata de miel umpluta cu garnitura de mazare si cartofi natur si cosulete din foitaj umplute cu sote de ciuperci

  • 1,400 kg spata
  • 4 ouă
  • 30 midii
  • 1 felie franzelă
  • 1 legătură pătrunjel
  • 3 fire ceapă verde
  • 2 linguri sos alb
  • 10 coşuleţe coapte din foitaj
  • 300 g ciuperci
  • 1 legătură mărar
  • 1 lingură făină
  • 150 g unt
  • 500 g mazăre fină
  • 500 g cartofi noi

 

Mod de preparare:

Se scoate osul din spată şi se umple cu midiile (sau scoici) sotate, ameste­cate cu 3 ouă fierte tocate, sosid alb, franzela înmuiată în apă şi stoarsă, 1 ou crud, sare, piper şi verdeaţa tocată.

Se leagă cu sfoară subţire şi se frige la cuptor înăbuşită, circa 1 oră.

Cînd este gata se taie felii groase şi se aşază pe un platou garnisită cu mazărea fiartă dată în unt, cartofii natur cu puţin pătrunjel tocat şi coşuleţele din foitaj umplute cu ciupercile tăiate şi sotate cu unt, ceapă tocată, puţină făină, smantană, sare, piper şi mărarul tocat.

Sosul se serveşte separat la sosieră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.