Spata de caprioara umpluta cu ficat cu garnitura de ciuperci si cartofi si varza de Bruxelles fiarta si data in unt

Printeaza

Spata de caprioara umpluta cu ficat cu garnitura de ciuperci si cartofi si varza de Bruxelles fiarta si data in unt

Ingrediente:Spata de caprioara umpluta cu ficat cu garnitura de ciuperci si cartofi si varza de Bruxelles fiarta si data in unt

  • 1,400 kg spală de căprioară
  • 250 g ficat de căprioară
  • 1 ou
  • 1 felie franzelă
  • sare
  • piper
  • 2 fire praz
  • 1/2 ceapă
  • 250 g ciuperci
  • 100 g costiţă afumată
  • 400 g varză de Bruxelles
  • 300 g cartofi
  • 120 g unt
  • 1 pahar vin

 

Mod de preparare:

Se scot oasele de la spată şi se umple (cu ficat sotat, cu ceapa amestecată cu resturi de carne de căprioară date toate prin maşina de tocat şi amestecate cu franzela înmuiată, 1 ou, sare şi piper) se leagă cu sfoară subţire şi se dă la cuptor cu unt, prazul tăiat scurt, costiţa tăiată julien, vin, sare, piper.

Cînd este aproape gata se pun ciupercile întregi, cartofii rotunzi şi opărţi şi se mai dă la cuptor pînă sînt gata.

Se taie felii, se aşază pe platou cu legu­mele din tavă şi varza de Bruxelles fiartă şi dată prin unt.

La sosieră, se ser­veşte sos din friptura.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte complicata reteta asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.