Sparanghel la cuptor cu rosii cherry, masline negre si busuioc

Printeaza

Sparanghel la cuptor cu rosii cherry, masline negre si busuioc din: sparanghel proaspăt, masline negre, roşii cherry, ulei de măsline, usturoi, busuioc proaspăt, sare, piper negru, ardei iute roşu uscat.

Sparanghel la cuptor cu rosii cherry, masline negre si busuioc

Ingrediente:

  • 680-900 g sparanghel proaspăt
  • 1 mână zdravănă de măsline negre
  • 20 roşii cherry
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 1 căţel de usturoi feliat subţire
  • 1 mână zdravănă de busuioc proaspăt
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat
  • puţin ardei iute roşu uscat, fărâmiţat

Mod de preparare:

Amestecaţi toate ingredientele într-un bol şi apoi puneţi-le într-o tigaie sau într-o tavă de copt încinsă.

Gătiţi-le într-un cuptor încins în prealabil la 225°C, timp de 10-12 minute, întorcându-le de 2-3 ori, şi apoi serviţi.

Coace sparanghelul un pic mai mult pentru acest fel de mâncare, nu atât cât să fie prea făcut şi păstos, ci cât să-şi păstreze forma şi să absoarbă totodată toate aromele minunate din tavă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.